vrijdag 13 april 2012

Wonen in een camper

Wij zijn Reindert en Bertha Dol uit Wolvega en hebben het plan opgevat om permanent in een camper te gaan wonen. De bedoeling is dat het een grote Amerikaanse camper gaat worden van ruim 10 meter en voorzien van minimaal 1 slide-out om meer breedte binnenin de camper te krijgen. De keus voor een grote camper komt doordat we zijn gewend aan een grote woning en dan is het wel een heel grote stap om in een kleine camper te verblijven.

Hoe het zover is gekomen.
Ik (Reindert) heb eind 2010 hartklachten gekregen en ben in november 2010 gedotterd waarbij een stent is geplaatst. We hadden tot dan een eigen onderneming, een accountantskantoor, en door deze verandering kwam de continuïteit van het kantoor in gevaar. We hebben dan ook al heel snel besloten dat we maatregelen moesten treffen en zijn dan ook in december 2010 een samenwerking met een ander accountantskantoor aangegaan. Dit kantoor heeft inmiddels de onderneming geheel overgenomen. Tot overmaat van ramp ben ik begin 2011 nog in een burn-out beland en is bij mij de zin in dit werk geheel verdwenen.

We zijn toen gaan filosoferen over de toekomst en bedacht dat onze toekomst niet meer binnen het accountantsvak zal zijn gelegen maar dat we eerder iets in de recreatieve sector zouden willen beginnen. Het plan om in een camper te gaan wonen is pas later gekomen nadat we ons hebben gerealiseerd dat we dit beter nu kunnen doen, voordat we onze andere plannen gaan uitvoeren, dan dit uit te stellen en dit op latere leeftijd te gaan doen. Waarschijnlijk hebben we er dan geen zin meer in of is de gezondheid niet meer zo goed dat we dit ├╝berhaupt nog zouden kunnen.

We hebben besloten om onze woning, waarin ook het accountantskantoor is gevestigd, te gaan verkopen en permanent in de camper te gaan wonen en hiermee reizen binnen Europa te gaan maken. We nemen beiden een fiets en een motorfiets mee waardoor we genoodzaakt zijn ook een kar achter de camper mee te nemen. Bertha is inmiddels bezig met het halen van haar motorrijbewijs en ik ben begonnen met het halen van het vrachtautorijbewijs. De woning staat inmiddels te koop en nu is het wachten op de koper. We hebben, wat dat betreft, de tijd niet mee want de vastgoedmarkt zit, door de crisis, behoorlijk op slot.

Het zoeken naar een camper
We hebben uiteraard veel op internet gekeken naar een camper. In Nederland hielden we diverse sites in de gaten maar we zochten ook in het buitenland, Amerika, Engeland, Duitsland. In eerste instantie zouden we in Amerika een camper gaan kopen, hier een aantal maanden mee door Amerika toeren en dan vervolgens verschepen en invoeren in Nederland. Gelukkig hebben we ons goed laten informeren naar de mogelijkheden hiertoe en hebben jammer genoeg geconstateerd dat dit een zeer riskante manier is en het bijna onmogelijk is om nog een Amerikaanse camper in Europa op kenteken te kunnen zetten. Tot eind vorig jaar was het nog mogelijk om de invoer via Duitsland te laten lopen maar door wijziging van regels is ook deze weg bijna onbegaanbaar geworden.

De conclusie was dan ook dat de camper of uit Engeland zou komen waar het aanbod van dergelijke campers redelijk groot is of uit Duitsland. We hebben een aantal campers, zowel in Nederland als in Duitsland, bekeken en hebben na lang twijfelen besloten de knoop door te hakken.

1 opmerking:

  1. ls, moet u niet wat risico afdekken, een weg terug open houden, een maandje een huurcamper doen en wat proefdraaien. veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen