vrijdag 31 augustus 2012

Vakantie 2012

Vakantie 2012

Na een testweekendje waarin we vanuit Ochtrup naar Heerlen zijn gereden zijn we dan 15 juni 2012 vertrokken voor een vakantie van 3 weken waarin we de camper voor het eerst uitgebreid kunnen testen.
De eerste dag, 15 juni 2012, zijn we aangekomen in 53809 Ruppichteroth-Oberlückenrath waar volgens de Bordatlas plaats was voor 8 campers maar bij aankomst bleek het om een parkeerterrein te gaan bij een café dat al jaren gesloten was. Op het parkeerterrein stond een grote schoolbus (wel iets kleiner dan onze camper trouwens) en konden we onze camper niet eens kwijt. De buren konden ons vermelden dat er nog nooit een camper had gestaan en zij niet wisten dat dit een camperplaats was. De buschauffeur werd opgetrommeld en deze zette de bus even aan de kant zodat wij ernaast konden parkeren. Hebben nog een paar keer met de hond gewandeld in een wel heel mooie omgeving met mooie uitzichten over de omgeving. Helaas was het regenachtig weer en zijn we niet langer gebleven.
De volgende dag, 16 juni 2012, hebben we eerst een wandeling van zo’n anderhalf uur gemaakt waarbij we ook nog eventjes de weg kwijt waren, zijn we dan ook vertrokken en hebben onderweg alleen maar regen gehad. Vanaf Koblenz zijn we bij de Rijn langs gereden. Hier waren mooie camperplaatsen aanwezig maar wij konden hier niet slagen. Of de plaatsen waren te klein, of de ingang van de camping was voor ons formaat niet te bereiken en de enige camperplaats waar genoeg ruimte was stond vol met, ik denk wel, een kleine 20 campers. Dus maar doorgereden en om 8 uur ’s avonds een plekje gevonden in 55234 Biebelnheim bij een camperbedrijf waarbij ook een bistro was gevestigd. We hebben hier heerlijk gegeten van wel hele grote schnitzels.
17 juni 2012. Eerst even een uurtje gewandeld en onderweg een wijnboer getroffen die zijn jonge planten aan het snoeien en opbinden was en hierbij werd geholpen door drie Polen. Het is in Duitsland al niet anders dan in Nederland zo blijkt. Hij nodigde ons nog uit om op zijn Weingut de voetbalwedstrijd te komen bekijken maar dit hebben we niet meer gedaan. Na de koffie zijn we vertrokken en zijn, voor ons doen heel vroeg, om half zes op de camping Waldpark in Hohenhausen aangekomen. Gelukkig hadden ze wel plek voor grote campers. De volgende dagen hebben we enkele motorritjes in de omgeving gemaakt, de ene kant was een prachtige bergachtige omgeving en de andere kant was redelijk vlak te noemen. Wel spannend om Nouschka voor het eerst in de camper alleen achter te laten maar dit viel reuze mee. Ze had de hele tijd dat wij weg waren geslapen in de camper. De nieuwe buren die waren aangekomen hebben niet geweten dat er een hond in de camper zat. Uiteraard hadden we wel de airco even aangedaan anders werd het wel heel heet binnen.
20 juni 2012. Na de koffie vertrokken voor een bezoek aan het plaatsje Rottweil, een ritje van ongeveer 140 km. Op de bedoelde camperplaats aangekomen leken de plaatsen veel te klein maar op een parkeerplek naar de camperplaatsen stond ook al een grote camper met aanhanger en Smart. Bij de beheerder gevraagd en het was geen probleem ook zo’n parkeerterrein te gaan bezetten. De stad Rottweil ’s avonds nog even doorgelopen en het centrum stelde op zich niet zo veel voor. We hadden gehoord dat er veel beelden van Rottweilers zouden zijn maar we hebben er slechts 1 ontdekt. Uiteraard Nouschka hierbij even op de foto gezet.
21 juni 2012. Afgereisd naar Überlingen aan de Bodensee, een tripje van een kleine 90 kilometer. We waren nu wel heel vroeg op de plaats van bestemming aangekomen, ik denk zo rond 2 uur half drie zodat we nog wat tijd over hadden op naar het meer te lopen. De heenreis viel wel mee, ging alleen maar naar beneden, terug was weer wat zwaarder. Nouschka vond het heerlijk in het water en zij heeft dan ook met jongens gespeeld die net hun diploma voor het Gymnasium hadden behaald en dit vierden aan de waterkant met een kratje bier.


We maken hier grote wandelingen van zo'n anderhalf uur en het valt niet altijd mee om heuveltje op heuveltje af te lopen. Er worden spieren gebruikt waarvan we het bestaan niet eens wisten.

22 juni 2012 even een motorritje in de omgeving gemaakt. Vlakbij stond de bailiek van Birnau, een prachtig gebouw van binnen waar helaas niet gefilmd of gefotografeerd mocht worden.
Vervolgens overgestoken met de pont van Meersburg naar Konstanz en terug de westkant van het meer rond gereden.
24 juni 2012. Vertrokken met de bedoeling meer naar het zuiden te trekken in verband met het slechte weer met een geplande tussenstop in Zuid Duitsland, in het plaatsje Nesselwang. Toen we aankwamen was het bloedheet maar dit was helaas van korte duur. De volgende regende het constant en we hebben dan ook een wandeling bergop in de stromende regen gemaakt. Helaas was de kabelbaan gesloten op dagen dat het regent (dat wisten wij natuurlijk niet), maar er was toevallig een onderhoudsploeg waarna we, na een klein uurtje wachten, toch nog met de lift naar beneden konden.


 25 juni 2012 dan maar weer verder getrokken richting Oostenrijk. In Oostenrijk begonnen de hellingen almaar steiler en de beklimmingen almaar langer te worden en de camper begon dan ook te stotteren als hij het wat zwaarder kreeg. We dachten eerst dat dit kwam omdat de tank leeg was maar dit bleek niet het geval. Het euvel zal nog moeten worden verholpen, waarschijnlijk een kleine verstopping zodat er te weinig diesel wordt gegeven. 

Na behoorlijk wat klimwerk zijn we dan aangekomen in het plaatsje Stams, niet ver van Innsbruck. Hier hebben we een overnachtingsplek gevonden op de parkeerplaats van een camping met de bedoeling om hier één nacht te gaan staan en dan verder te trekken richting Italië. De volgende ochtend was het echter zulk mooi weer dat we hebben besloten om hier wat langer te blijven wat uiteindelijk vier nachten zijn geworden.De omgeving is daar prachtig en je kunt prachtige wandelingen en motorritjes in de bergen maken. Eén keer is de wandeling achteraf niet goed bevallen omdat deze veel te zwaar was. We hadden een bordje gevolgd waarbij we bij een waterval uit zouden komen. Na een hele lange klim liep het pad dood en we denken dan ook dat de bordjes ergens zijn omgedraaid. Het klimmen zat ons, en Nouschka trouwens ook, zodanig in de benen dat we hier een aantal dagen goed last van hebben gehad.


 Het weer was zo goed dat het steeds warmer werd en op het laatst werden temperaturen behaald van 35 graden. Deze dag hebben we eigenlijk alleen maar voor de camper gezeten en een boek gelezen, verder was het overal te warm voor. Uiteindelijk hebben we dan ook maar besloten weer richting het noorden te vertrekken en een iets aangenamere temperatuur op te zoeken.
30 juni 2012 aangekomen in Schongau, Duitsland. De camperplek was op een groot parkeerterrein bij allerlei sportaccomodaties en dichtbij het oude Stadscentrum. Een prima overnachtingsplek maar niet een plek om langer te blijven. We zijn op de plek drie maal verhuisd omdat de stank van het riool bij de stortpklek niet te harden was. Wel was er weer een mooi stuwmeer in de buurt waar we een mooie wandeling naar toe hebben gemaakt en Nouschka weer heerlijk heeft gezwommen.

1 juli 2012 doorgereden naar Herzogenaurach waar we een camperplek hebben gevonden waarbij een overdekt zwemparadijs was waar we nog heerlijk van hebben genoten omdat het overdag toch wel heel erg warm was geweest. De volgende dag was het weer heel ander weer en kon de lange broek wel weer aan.


2 juli 2012 weer verder getrokken richting het noorden en uiteindelijk beland op een camping Oberhof bij het plaatjse Frankenheim in het Thuringer Wald. De camping is prachtig gelegen midden in het bos aan een stuwmeer. De weg er naar toe was nog wel spannend, het betrof een doodlopende weg waar je eigenlijk geen andere auto moest tegen komen en waar je niet meer kon keren. 


Maandag, na de wandeling een regenachtige dag maar toch maar even een motorritje in de prachtige omgeving. Was wel een beetje koud, maar dit hebben we de volgende dag weer goed gemaakt omdat de temperaturen al weer heel wat beter zijn geworden. 

4 juli 2012 vertrokken richting de Harz en beland in het plaatsje Altenau waar we een hele grote camperplek hebben gevonden. Deze plek wordt geëxploiteerd door de plaatselijke schietvereniging en het onderhoud schiet dan ook wel wat te kort. Het sanistation werkt niet meer maar wel kunnen we onze tanken daar nog lozen en is er stroom voorhanden. Verder is het een prachtig rustige plek die ook geschikt is voor een grote camper als die van ons. De omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van prachtige motorritjes. Ook zijn er heerlijke wandelroutes uitgezet die heel goed zijn te volgen door de vele borden.

En ja, dan komt er een eind aan onze vakantie en hebben we de camper weer ingeleverd bij de stalling in Itterbeck en hopen dat we binnenkort weer met onze camper op pad kunnen.


23JUN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten